Ik voel me zo verdomd alleen

Luister je ook graag een podcast? Deze aflevering beluister je hier.

Trauma

De komende weken zullen we meer delen over trauma. Ik ga delen over de effecten van trauma op je lichaam, overlevingsmechanisme en meer.

Als trauma coach deel ik graag mijn kennis met je en in maar 2024 gaan we aan de slag met een nieuwe opleiding, meer daarover lees je hier.

Alleen

Misschien ken je het wel, je alleen voelen, van vroeger of je huidige leven. Je alleen voelen kan een indicatie zijn van een ambivalente hechtingsstijl waarin je op een ongezonde manier een ander nodig hebt om je goed te voelen. Ik heb zelf ook, vanuit mijn jeugd, een ambivalente hechtingsstijl dus dit is voor mij zeker herkenbaar.

Ik geloof absoluut in signalen die naar me toe komen. Onlangs kreeg ik op Spotify een playlist voorgesteld “ik voel me zo verdomd alleen”, deze leek wel voor mij gemaakt. In eerste instantie wilde ik het niet luisteren. Ik ben actief bezig met waarin mijn hersenen mee “voedt” en luister dus bewust niet al te veel naar melancholische muziek.els

Ik werd toch getriggerd om te luisteren omdat ik als kind veel aan dit nummer gehad heb en me begrepen voelde door de zanger.

Ik besloot het nummer te luisteren met alles wat ik sinds die kindertijd geleerd heb. Ik vond het mooi dat de essentie zit in het gemis, het verlangen dat ik als kind had. Ook nu is er nog steeds een verlangen om dingen “samen” te doen.

Je mag gedragen worden

Ik mag veel mensen helpen om de shift te maken om het alleen zijn niet meer te voelen en op zichzelf te vertrouwen. Ik merk steeds meer opnieuw dat we vanuit verlangen weerstand creëren. Gedragen worden mag je toelaten, je hoeft het niet alleen te doen.

Je hoeft niet bang te zijn om te nemen, je mag ontvangen, het geven balanceert zich wel.

Onze begeleiding focust zich op het opruimen van giftige zaken die niet bij je horen maar die je meedraagt vanuit vroeger of je familiesysteem. Daarna maken we de eigen weg naar je innerlijke kind, zowel de kwetsbare als de blije.

De volwassenen die we nu zijn mogen voor de kleine versies van onszelf zorgen. Dat hoeft je kleine innerlijke kind niet meer zelf te doen.

Is dit herkenbaar voor je? We ondersteunen je graag in het gevoel van alleen naar samen en ondersteunt zijn. We staan met open armen voor je klaar.

Laat een reactie achter