Bedankt is één van de krachtigste woorden

Luister deze aflevering op Spotify.
Luister deze aflevering op Soundcloud.
Luister deze aflevering op Apple Podcasts.

Wist je dat bedankt één van de krachtigste woorden is die er bestaan. Tot kort geleden wist ik eigenlijk niet dat dat zo’n krachtig woord was.

Hoe vaak zeggen we het niet?

Hoeveel kost het ons om “bedankt” te zeggen?

Niks.

Daarom is het juist zo interessant dat we het niet altijd doen of het soms zelfs uit de weg gaan om iemand te waarderen. 

We zien het wel maar spreken het niet uit

We zien het vaak wel, datgene waar we dankbaar voor zijn, maar spreken het niet altijd uit naar de ander. Vaak gaan we er vanuit dat de ander wel weet dat we dankbaar zijn of dat we hem of haar waarderen. Maar hoe kan die persoon het weten, als jij niks zegt?

Als je er echter voor kiest om die waardering wel op te schrijven (voor bijvoorbeeld een collega), stijgt je geluksratio voor jouw persoonlijk al met 2-4%. Als je het uitspreekt en naar iemand benoemt, kan het x8 gaan met dat geluk. Een makkelijke manier om geluk te verspreiden, niet waar?

Je kan dus een enorme impact hebben op je eigen gemoedstoestand. Elke dag en zelfs elk uur opnieuw.

Dus als we meer ruimte nemen voor waardering, worden we gelukkiger. Dat klinkt fantastisch toch?

Mijn uitnodiging aan je als coach voor coaches is dan ook om te kijken naar wat je waardeert en voordat je het weet, creëer je een fantastische positieve atmosfeer. Een sfeer waar je graag in verkeert. Onderschat je eigen impact daarin absoluut niet.

Kijk je ook graag een naar video? De aflevering van deze blog bekijk je hieronder. Abonneer je gerust ook op ons Youtube kanaal., we vinden het leuk om je te inspireren

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter