De '5 minute do rule'

In dit artikel deel ik graag de '5 minute do rule met je'. Het is heel simpel maar super efficiënt. We hebben allemaal wel zo’n innerlijke stem die ons allerlei excuses gaat geven om niet te doen wat we moeten doen. "Ik ben moe, ik verdien het om een break te hebben, ik zal wel iets anders aanpakken, ik moet nog even de was doen" en meer. Voordat we het weten, gaan we bepaalde zaken uit de weg. Wat heel efficiënt is om te doen, is de '5 minute do rule'.

Kom in de flow

Volgens mij heb ik deze tool zelf uitgevonden, als dat niet zo is, laat het me vooral weten, maar het is in elk geval een hele efficiënte tip die ik je wil mee geven. Je hebt hebt een taak waar je niet zo'n zin in hebt. Heel simpel: je zet een timer op 5 minuten en je gaat 5 minuten werken aan die taak. Je zult merken dat als je daar een aantal minuten mee bezig bent, je vertrokken bent en voordat je het weet een halfuur bezig bent. De '5 minute do rule' zorgt dat je in de flow komt en dat je vertrokken bent en het gewoon doet.

Doe het ook echt

Het belangrijkste is dat je het echt toepast, begin bijvoorbeeld met iets dat ook echt in 5 minuten kan. Mail uitsturen kan je heel vaak in 5 minuten doen. Dus direct ondernemen direct zaken doen is altijd key en wordt ook altijd aanbevolen door heel veel leermeesters en business mentors. Als je een doelstelling hebt, onderneem dan nu een actie. Iets dat je in 5 minuten kan doen is altijd haalbaar; je kan een sms sturen, iets opzoeken, een mail sturen en meer. Er zijn zoveel mogelijkheden om te doen. Ik bedoel niet dat het in 5 minuten af moet zijn, je kan ook de 5 minute do rule gebruiken om in de flow te komen. Ga het eens proberen en ik ben heel benieuwd wat er gaat uitkomen!

Wil je meer inspiratie? Luister dan ook eens naar de Breakthrough Podcast!

Laat een reactie achter