Geef niet op, de aanhouder wint

Geef niet op, de aanhouder wint.

Net zoals alles in je leven dat je hebt aangeleerd, is herhaling nodig om een gewoonte van iets te maken. Door herhaling gaat je lijf iets als een gewoonte zien, een routine. Met focus is dat ook zo. Je hebt het echter wel vol te houden. Ik ben zelf iemand die luistert naar mijn lijf. Als mijn lijf zegt "dit klopt niet meer", verander ik van koers. Soms is dat lastig voor mijn team en het is niet gefocust bezig zijn. Ik heb voor mijzelf op een bepaald moment moeten beslissen wat ik wilde doen. Ik moest kiezen welke programma's ik wilde aanbieden en waar ik me op ging focussen. Mijn keuze moest ik ook volle bak een jaar volhouden. Ik heb twee programma’s gekozen in plaats van een enorm aanbod zonder focus.

Durf vol te houden, de aanhouder wint

Je moet ook durven te zeggen "de aanhouder wint" en dat betekent volhouden op datgene waarvan je weet dat het aansluit op de behoefte en waar je voor wilt gaan. Ook als het gaat over nieuwe vaardigheden zoals bijvoorbeeld focus, is het een kwestie van volhouden. De eerste zeven dagen zijn we enthousiast over nieuwe vaardigheden maar daarna begint de aandacht al snel naar beneden te zakken. Dat is normaal, it is part of being a human being. Het ding is alleen dat we dan onze focus weer moeten aanscherpen om te voorkomen dat we na 7 dagen weer in onze oude gewoontes zijn vervallen. Je moet jezelf ergens een reminder geven om aandachtig te blijven op datgene waar je nu je focus op wilt leggen. Ik heb in een eerdere blog ook verteld over prioriteiten stellen. Stel dat je dat een fijne tip vindt die je jezelf wilt gaan aanleren, ga dat dan eens een volle maand doen. Het gaat dan in je systeem zitten, net zoals alle dingen die je aangeleerd hebt. Je hebt het vol te houden maar als het zich eenmaal geïnstalleerd heeft, ben je voor eeuwig en altijd vertrokken. Go for it!

Vond je dit artikel interessant en ben je toe aan meer inspiratie? Luister dan ook eens naar de Breakthrough Podcast!

Laat een reactie achter