Doe jij de juiste dingen?

In deze blog inspireer ik je graag rondom het thema “angst” en de juiste dingen doen. Ik geef je graag wat inzicht rondom waarom we bepaalde dingen doen en waarom we angsten hebben.

Wat is nu eigenlijk de nummer 1 reden in denken blijven in plaats van in doen gaan? Ik vertel het je graag.

Luister je ook graag naar een podcast? Deze aflevering vind je hier op Spotify.

De juiste dingen doen

Onlangs had ik als trauma coach een gesprek met een gevestigde onderneemster die een webinar ging doen. Ze deelde met me dat ze, ondanks dat de webinar een week later zou zijn, nog niet begonnen was aan advertenties op Facebook. Ze wist dat ze daaraan moest beginnen maar kwam maar niet in beweging. Ze stelde het continu uit.

Ik vroeg haar wat ze dan in de plaats van die advertenties deed. Ze zei dat ze dan operationeel werk deed voor haar klanten. Die hoor ik eigenlijk heel vaak; we gaan over naar operationeel werk en gaan andere dingen doen dan we moeten doen. Op deze manier blijven we altijd bezig maar doen we niet per se de juiste dingen.

Stel jezelf de vraag

De vraag die je jezelf dan ook kunt stellen is “ben ik de juiste dingen aan het doen?”. Dingen doen kan je een heel goed gevoel bezig want je kan dingen afstrepen en je bent lekker bezig. Echter is het belangrijker om met de juiste dingen bezig te zijn.

Daar kan zeker wel wat onder liggen, daar zal ik later meer over delen. De vraag voor vandaag is:

Doe je de juiste dingen of ben je gewoon bezig?

Stel die vraag gedurende deze dag eens aan jezelf. Veel succes.

Al onze podcast afleveringen vind je hier.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter