De mening van anderen

Waar ik het in dit artikel over wil hebben is iets waar ik heel enthousiast over ben omdat het mij enorm geholpen heeft op het gebied van luisteren naar de mening van anderen. Als mensen houden wij in het algemeen te veel rekening met iedereen zijn mening en het is een gedachtegoed van Brené Brown wat mij hielp:

If you haven't been in the arena im not interested in your feedback. I am not interested in how you look at things.

Ik liet mijzelf vroeger veel te veel beïnvloeden door de mening van anderen en verloor daardoor mijn focus.

Te veel mails?

Andere mensen vertelden me hoe zij zaken zagen en ik liet me daarin tegenhouden. Een heel concreet voorbeeld hiervan: toen ik startte met emailmarketing en ik mijn eerste emailadressen had verzameld, begon ik mails te versturen.

Ik herinner me dat het de lancering van mijn eerste online programma was en ik denk dat ik dan in twee maanden tijd 8 mails had gestuurd.  Ik kreeg mails en telefoontjes van klanten die mij vertelden dat dat teveel was en dat ik het anders moest aanpakken. Hierna stopte ik 4 maanden met mails versturen omdat ik door die reacties dacht dat ik mensen onder druk zette en het gevoel had dat ik het niet goed deed.

Ik durfde niet meer

Ik durfde geen mails meer te sturen terwijl ik ook tientallen mails had ontvangen van mensen die juist wel enthousiast waren en inspiratie hadden gekregen. Achteraf besef ik me dat ik me veel te veel heb laten beïnvloeden door die lieve klanten die heus wel het beste met mij voorhadden, maar geen expert waren in emailmarketing. Ze hadden zelf niet in de arena gestaan of nagedacht over emailmarketing.

Eigenlijk mocht ik het advies van die klanten niet aannemen. They weren't in the arena  and i am not interested in their feedback. 

Advies van de bakker

Zo heb ik evengoed verhalen van familie, vrienden en klanten over hoe zij rekening houden met mensen hun mening die eigenlijk niet gespecialiseerd zijn in dat vakgebied. Het is heel tof dat Jan de Bakker een idee heeft van hoe jij je bedrijf moet runnen maar als jouw bedrijf geen bakkerij is, is het misschien interessant om te luisteren naar Jan de bakker maar Jan de bakker weet er niets van. Mensen hebben altijd een mening. Zelfs al doe je het zo goed mogelijk zodat iedereen akkoord is met je manier van aanpakken en is alles maatschappelijk verantwoord, dan toch heeft altijd iedereen een mening.

Wees selectief: de mening van anderen is niet altijd bruikbaar

Ga daarin dus selectief zijn, hoor selectief en luister naar hetgeen dat echt een verschil gaat maken voor jouw business en niet neem niet iedereen zijn terugkoppeling mee.

Super belangrijk, hou dat echt in het achterhoofd: I’m not interested in your feedback if you haven't been in the arena yourself. Als je daar zelf hebt gestaan en het heeft je bloed, zweet en tranen gekost en je deelt dan je mening; dan ben ik geinteresseerd. Maar als je daar niet bent geweest, niet.

Het is echt een aanbeveling is vanuit mezelf en mijn eigen ervaring. Ik laat mij altijd omringen door de beste leermeesters en dat zorgt ervoor dat ik tien keer sneller ga dan ik anders gegaan zou zijn. Ik vind het wel een interessante quote die Carl van de Velde bijvoorbeeld gebruikt. Hij zij eens iets als:

De prijs van onwetendheid is vele malen hoger dan de prijs van de investering.

Ik ben het helemaal eens met Carl want sommige dingen wist ik gewoon niet en waren gewoon blinde vlekken voor mij: ik had gewoon bepaalde informatie niet. En door van de mensen die al in die arena gestaan hadden te horen: this is the way out of this is how you do it, leerde ik. Door die informatie te verzamelen van heel veel mooie leermeesters, kan ik veel sneller gaan binnen mijn doelstellingen in mijn leven, mijn business, mijn privé dan ik anders was gegaan.

De mening van anderen: een eye opener

Het is zeker voor mij als coach voor coaches een eye opener geweest om echt alleen te kijken en te focussen op wat zeggen die experts en voor de rest geen aandacht geven aan de mensen die er misschien minder vanaf weten. Ga dus vooral aandacht geven aan de mensen die er wel iets vanaf weten en expert zijn in datgene waar jij mee bezig (gaat).

Vond je dit een interessant artikel? Luister dan ook naar onze Breakthrough Podcast!

Laat een reactie achter