In hokjes denken

Ik wil je in deze blog uitnodigen tot iets heel bijzonders in het kader van hokjes denken. Namelijk om de koeien in de gracht te laten. 

Luister je graag naar een podcast? Alle afleveringen vind je hier.

Wist je dat we over het algemeen veel makkelijker problemen aanbrengen dan oplossingen? Als trainer en coach hoor ik vaak mensen praten over “die goede oude tijd”. We hangen aan het verleden als een hek.

Herken je die bollen uit oude gevangenis films? Die de gevangenen dan continu meesleepten aan hun been? Als je in gebeurtenissen van jaren geleden blijft hangen, vind ik dat vergelijkbaar me continu zo’n bol met je meeslepen.

Een voorbeeld dat ik onlangs zelf ervaarde.

Ik had een discussie gehad met een conculega en een volgende keer aan de telefoon sprak ze mij daar weer op aan. Ik vond dat vreemd omdat het in mijn hoofd al iets van een aantal maanden geleden was en niet opnieuw opgerakeld hoeft te worden. Dat is echter wel wat we als mensen vaak doen. We gaan vanuit het verleden mensen in hokjes stoppen en we laten ze er niet meer uit. Dat laatste is gek omdat mensen evolueren en veranderen.

Begrijp me niet verkeerd. Het verleden is heel interessant en we kunnen er veel van leren. We leven echter in het hier en nu, op dit moment. We gaan samen bouwen aan oplossingen om onze toekomst te creëren. Onze uitnodiging is dan ook om die koeien in de gracht te laten, niet meer in het verleden te leven en vandaag oplossingen vast te pakken om een toekomst te creëren die jij wilt.

Heel veel succes.

Ook op Youtube inspireren we je graag met diverse video's.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter