Je focus en je hulpbronnen

Ik inspireer je graag verder op het gebied van focus en hoe je bepaalt hoe jouw omgeving daarin een verschil kan maken. Welke resources/hulpbronnen je kan gebruiken? Heel belangrijk is je heel bewust te zijn van het volgende: doe jij de juiste dingen? Ik kom veel ondernemers tegen die zeggen "ik ben hard aan het werk ik ben heel veel dingen aan het doen". Als ik hen dan vraag wat ze allemaal doen en dat vergelijk met wat ze zouden moeten doen, is die lijst vaak heel verschillend. Ga eens, als het gaat over focus, na of je wel de juiste dingen doet.

Alles moet perfect, of toch niet?

Ik zie veel mensen die beginnen met ondernemen en zich zorgen maken over vanalles. De website, social media, visitekaartjes en alles moet er perfect uitzien. Als het gaat over mensen die jou leren in de know fase (know-like-bounding-trust), is het bijvoorbeeld vooral belangrijk om een sales pagina te hebben. Een sales pagina waar mensen hun email kunnen achterlaten en met jou in contact kunnen komen. Als je nog geen volledige website hebt maar een homepagina of contact pagina, een over mij pagina en dan die sales pagina, is dat voldoende. In plaats van overal maanden op kauwen, is aan de slag te gaan met de juiste dingen en daarin keuzes maken, efficiënter. Accepteer ook dat het allemaal niet perfect is, al doende leert men. Ik merk soms dat mensen niet starten omdat ze denken dat het niet 100% is perfect is. Ondernemerschap is een leerproces. Juist door erin te stappen, kom je steeds verder. Van jezelf verwachten dat het allemaal meteen perfect is, helpt niet. Het is een leerproces en je gaat ermee aan de slag dus doe vooral de juiste dingen.

Je hulpbronnen

Je omgeving kan een belangrijke hulpbron zijn. Hoe kan jij een goede omgeving creëren waar je gefocust aan de slag kan gaan? Ik werk bijvoorbeeld grotendeels thuis. Ik vind dat rustgevend en kan mij er goed focussen. Mijn team werkt op een andere locatie en ik zit in mijn persoonlijke succes omgeving. Ik heb uitzicht op bomen en velden. Dat geeft mij rust en daarmee ook focus. Wat doe jij in jouw omgeving om die focus te waarborgen? Neem bijvoorbeeld je bureau; als dat helemaal vol ligt met allerlei dingen, zal het je waarschijnlijk geen focus brengen. Je resources/hulpbronnen kunnen van alles zijn; denk bijvoorbeeld aan muziek, geuren, decoratie, foto's en meer. Ik wil bijvoorbeeld helemaal geen muziek terwijl mijn man heel goed kan werken op house muziek. Dat zou mij dus helemaal niet in de concentratiemodus zetten.

Neem je succes omgeving serieus

Hulpbronnen zijn voor iedereen verschillend dus ga kijken wat voor jou dingen zijn die helpen. Welke afspraken kun je bijvoorbeeld maken met je omgeving rondom jouw focus? Misschien zijn het andere dingen die jou helpen. Misschien zijn het wel bepaalde manieren van to do’s noteren die je ondersteunen. Het maakt niet uit hoe maar creëer jouw succesomgeving. Neem dit serieus: jouw succesomgeving om gefocust te kunnen werken. Je hebt natuurlijk de "wat" in de hulpbronnen maar je hebt ook "wie" zijn resources? Het ook zijn dat je af en toe een dipje ervaart en er geen zin meer in hebt. Wie is dan een resource om jouw focus terug te brengen en wat wil je dan dat die persoon doet?

Maak het concreet, kies je hulpbronnen en heel veel succes!

Wil je meer inspiratie rondom focus? Luister dan ook eens naar de Breakthrough Podcast!

Laat een reactie achter