Je bedrijf laten groeien door accountability

Wist jij al dat we in het algemeen binnen organisaties mensen die achteruitgaan of niets doen vaak meer toleren dan mensen die actie ondernemen en een fout begaan? Je kunt je bedrijf laten groeien als je wel voor die accountabilty gaat.

Luister je ook graag een podcast? Al onze afleveringen vind je hier.

Je bedrijf laten groeien; deze wens hoor ik het meest

Dit onderwerp heeft me de laatste maanden absoluut bezig gehouden. Zo'n 80% van de bedrijven die ik als ondernemerscoach bezoek, vertelt ons dat één van hun grootste wensen is dat mensen meer accountable zijn. Dat mensen elkaar durven aan te spreken op afspraken.

Wat ik dan zie gebeuren, en dat vind ik heel interessant; mensen ondernemen een actie en falen of maken een grote fout en krijgen dan snel feedback of kritiek. Terwijl de mensen die niets ondernemen niks horen en minder zichtbaar zijn. Die mensen lijken onder het wateroppervlak te zijn en worden getolereerd. Het kan binnen je bedrijf zeker een vergiftigend stukje zijn als dat niet aangepakt wordt. 

Geef niet elke klus aan de high performers

Ik zie dan al die high performers en leidinggevenden die zeggen “we gaan de klus aan heb geven, op hen kunnen we vertrouwen”. Je kunt je echter vast wel voorstellen dat op het moment dat wij de mensen die niet performing zijn niet accountable houden; die high performers al die taken erbij krijgen. Voor hen is dat ook teveel.

Mijn uitnodiging is dan ook om mensen aan te spreken binnen je bedrijf en ze accountable te houden. Het is essentieel dat je niet alleen de verwachtingen verduidelijkt maar ook dat je ze opvolgt. 

Let’s make each other accountable and let’s talk and go into dialog.

Veel succes.

Beluister deze aflevering op Google Podcasts.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter