Kies een mentor die 3 stappen voor op je is

Luister je ook graag een podcast? Deze aflevering beluister je hier.

Zojuist heb ik de dingen die ik los wil laten in de Caribische Zee gegooid.

Eén van die dingen is ongezond eetgedrag. Dit is vooral voor mezelf; ik weet dat het beter kan en dat ik me gezonder kan voelen. Mijn motivatie is ook om over een aantal jaar een gezonde oma te zijn voor mijn kleinkinderen.

Als je de keuze maakt om een stap te zetten, laat je zeker ondersteunen door een coach of goede mentor.

Ik schakel hierbij ook zeker hulp in, in dit geval van één van mijn klanten die me ondersteunt met een voedingsplan. Ook heb ik een interessante documentaire gekeken op Netflix: You Are What You Eat. Dit is een experiment met tweelingen waarvan er eentje veganistisch eet en de ander een dieet met wel dierlijke producten, hier komen erg interessante dingen uit en ook daar heb ik me door laten inspireren. We hebben als gezin dan ook de beslissing genomen om minder vlees te gaan eten.

Ook anderen in mijn omgeving die het in mijn ogen goed doen, vraag ik graag om tips en informatie. Ik laat me graag inspireren door mensen die op dit vlak al 3 stappen voor op mij zijn. Op deze manier kun je altijd kijken wie er 3 stappen voor op je is, en van wie je wat te leren hebt rondom datgene wat jij wilt bereiken. Je laten inspireren door mensen die minder ver zijn kunnen je gerust ondersteunen op andere gebieden maar je hebt meer te leren van mensen die al verder zijn.

Omring je met mensen die je stimuleren en zeggen: ga ervoor. Dit is de way to go, op welk gebied je dan ook wilt groeien.

Laat een reactie achter