De levensfases van de vrouw

Ik wil me in deze blog richten op al die fantastische vrouwelijke professionals. Een kwestie dat jullie bewust zijn van het feit dat we om de 7 jaar in ons leven als vrouw een nieuwe fase ingaan in ons vrouw zijn. Dat betekent dus verschillende levensfases bij 7, 14, 21, 28, 35, 42 en zo verder.
Voor de jonge vrouwen betekent dat dat je tot je 27e leeft volgens normen en waarden van jouw omgeving. Bijvoorbeeld jouw eerste werkgever; daar ga je een stuk aan tegemoet komen. Het is absoluut niet abnormaal dat je rond je 27e vragen begint te stellen rond "wie wil ik zijn en wat vind ik belangrijk" en dat je dat gaat definiëren samen met je partner. Wat vind ik nu belangrijk? Wat mag blijven mijn ouders, mijn opvoeding en mijn eerste werkgever en wil ik niet langer meedragen? Welk stuk wil ik wel meenemen want daar sta ik zelf ook heel hard voor? Het is voornamelijk belangrijk om ook te kunnen constateren en definiëren wat je wel wilt. Waar wil je dan wel naar toe, wat wil je wel ondernemen waar wil je wel voor staan? Wat zijn jouw waarden en wat zijn jouw overtuigingen? Als je dat helder hebt, kun je het gaan installeren in je leven.

Je richting wordt steeds duidelijker

Tussen je 35e en 42e ga je dat normaal ook neerzetten en doen. Ik heb mijn eerste bedrijf opgestart toen ik 32 was en dat had wel een richting en missie maar ik had het nog niet zo heel scherp want mijn missie zat op 'ik wil mensen in beweging brengen'. Nu heb ik ondertussen dankzij YES2ME ook een duidelijke richting waarin ik de mensen in beweging wil brengen. Ik wil ze bewegen om meer naar die zelfacceptatie te gaan, zelftevredenheid en zelfliefde. Dat is een heel stuk scherper geworden dan bij de start. Toevallig heb ik YES2ME ook opgericht op mijn 36e. Daar was ik me eigenlijk pas van bewust toen ik onlangs aan een klant aan het vertellen was over die verschillende levensfasen. Toen realiseerde ik me dat ik er nooit bij stilgestaan had dat het bij mij ook precies volgens die levensfases is gegaan. Op mijn 27e ben ik mezelf ook de vraag gaan stellen "wat wil ik nu gaan doen wat vind ik tof aan mijn job en wat vind ik er niet tof aan"? Ik ben gaan zoeken naar competentie ontwikkeling en naar wat mij energie gaf en wat niet. Ik ben gaan luisteren naar mijn lijf en niet alleen naar mijn ratio. Op die manier ben ik terecht gekomen bij coaching en training en heeft die zoektocht veel verscherping gegeven voor de komende 7 jaar.

Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is met de verschillende levensfases en of je je herkent in mijn verhaal? Laat het me gerust weten.

Vond je dit een interessante blog en wil je meer gratis inspiratie? Luister dan ook eens naar de Breakthrough Podcast.

Laat een reactie achter