Mindreading: Stop met het in te vullen voor iemand anders

Laat je je ook graag al horend inspireren? Luister dan ook eens naar onze podcast.

Mindreading: we gaan er vanuit dat we elkaar gedachten kunnen lezen.

Weet je wat mij als ondernemerscoach en trauma coach altijd ontzettend boeit? Dat is het feit dat wij als mensen er eigenlijk vanuit gaan dat wij elkaars gedachten kunnen lezen.

Ik noem dat “mindreading” en zeg ook regelmatig tegen mensen “verwacht niet dat ik jouw mind kan readen”. Die gave heb ik niet en die zou ik ook niet willen. Stel je voor dat je alle gedachten van iemand zou kunnen lezen, zou jij dat willen?

Wat kun je zelf doen?

Wat voor invloed heb ik wel en wat kan ik zelf doen om te checken of ik degene tegenover me begrijp? Dat is vragen stellen, benoemen welke interpretaties ik doe en checken of het klopt wat ik ontvang. Op deze manier kan de ander perfect aangeven of zijn boodschap goed bij me binnen is gekomen en eventueel corrigeren. Dit werkt veel efficiënter dan wanneer we in ons hoofd verhaaltjes aan onszelf vertellen gebaseerd op interpretaties en aannames.

Ik nodig je uit

Mijn uitnodiging voor je is dan ook om uit die mindreading te gaan en met elkaar in dialoog te gaan. Je weet niet alles en je kunt niet de gedachten van een ander lezen. Alleen als je vragen stelt en in gesprek blijft, kun je meer te weten komen.

Stop de mindreading en sta open voor verschillende inzichten. You can do it.

Kijk je ook graag een video? Deze aflevering vind je hieronder en via deze link kom je terecht bij ons Youtube kanaal.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter