Positiever denken; vanuit welke bril kijk jij?

Wist je dat de meeste mensen ontzettend veel aandacht geven aan dingen die er ontbreken en die er niet zijn? Het zal je vast niet onbekend voorkomen. Je kent het wel; je doet een presentatie en je leidinggevende maakt als eerst een opmerking over die typefout die op je slides stond. Jij denkt “are you serious?”. Je hebt er dagen aan gewerkt en iemand merkt als eerst die typefout op. Je kan echter positiever denken en je focussen op wat jij wilt.

Luister je ook graag een podcast? Al onze afleveringen vind je hier.

En weg is je focus..

Wat is het resultaat van het focussen op die opmerking over die typefout? Op dat moment ben je niet meer met volle focus aanwezig. Je bent met je gedachten ergens anders; bij die typefout en de veroordeling die je daarop kreeg. Je bent niet meer gefocust op je volle potentieel; jij die daar een prachtige presentatie gaf waar je dagen aan gewerkt had.

Het resultaat is dat je op dat momenteel geen toegang hebt tot jouw volledige potentieel en dat is jammer want je hebt je dagen voorbereid.

Positiever denken: je kunt altijd opnieuw kiezen

Wat ik heel fijn vind aan ons menselijk brein is dat we een keus hebben. We kunnen elk moment van de dag, elk moment weer opnieuw, een keuze maken. We kunnen kiezen waar we onze focus op leggen. Aan wat wil jij aandacht geven en waar wil je op focussen? Wil je je aandacht richten op die opmerking over de typefout of wil je je aandacht richten op de positieve dingen die je hoort?

Waar ik als ondernemerscoach heel erg in geloof is you have a choice, every day again. Je kan echt kiezen, elk moment weer opnieuw en dat wil ik je heel graag meegeven.

Maak de keuze voor wat jij belangrijk vindt en kies ook om te kijken naar wat er wel is. Heel veel succes.

Beluister alle afleveringen van de Breakthrough Podcast op Soundcloud.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter