Schaamte en Intimiteit

Trainer: Andrea Wandel

3 daags experience over het overwinnen van een grote uitdaging: schaamte

Wist je dat er zoiets is als gezonde schaamte?

Schaamte laat veel toe en kan gezond zijn in communicatie met anderen. Het verbindt ons met de ander.
Echter TOXISCHE schaamte zet je uit je kracht. 

TOXISCHE SCHAAMTE: HET LAAT ONS NIET TOE

- onze job vol vertrouwen te doen
- ons bedrijf ten volle neer te zetten
- in volwassen dialoog te gaan in onze huidige relaties
- nieuwe relaties aan te gaan

last hebben van schaamte is een grote uitdaging
verlegen en timide vrouw

Ik hoor mijn klanten soms zeggen:

'wie ben ik om hier iets over te zeggen'
'wie ben ik dat ze me willen'
'wie ben ik dat ik het waard ben'
‘ik hoef niet op de voorgrond te staan’
‘ik observeer wel even’
‘ik durfde me echt niet meer te laten zien’

icon-y2m

De enorme impact van schaamte

Schaamte is overal en het kan groot zijn. Iedereen loopt ermee rond, ook jij en ik. Zelf mensen die al best werk gedaan hebben rond zelfbewustzijn.
Toxische schaamte zet zich vast in je lijf aan de hand van een blokkage, je zou kunnen zeggen dat het je in een soort van innerlijke isolatie zet. Je voelt angst, twijfel, eenzaamheid. Het kan ons dagdagelijks doen en laten enorm beïnvloeden.

icon-y2m

Gezonde schaamte

Niet alle schaamte is schadelijk. Gezonde schaamte is goed en zelf nodig om met de anderen te verbinden, het is voedend voor onze relaties.

icon-y2m

Leer schaamte (h)erkennen – schaamte veerkracht

Je lijf spreekt boekdelen, toxische schaamte zit soms heel diep in het lichaam geworteld en heeft zo’n impact dat het je verhinderd om echt volledig je leven te nemen in contact met jezelf en de ander.

Je krijgt in deze experience

- een theoretisch kader rond wat schaamte nu juist is
- wat gezonde en toxische schaamte is
- hoe het te herkennen in je lijf
- tools om ermee om te gaan


Gelukkig kan je dus van Andrea leren hoe je voorbij de toxische schaamte kan komen zodat je terug meer in contact komt met jezelf en de ander.

icon-y2m

Neem je plek

Iedereen heeft het verlangen om zijn of haar plek in te nemen. Het verlangen om daarin in verbinding te blijven met jezelf en de ander. Het verlangen te nemen om jezelf te laten zien, ook ten volle in interactie met anderen.
En ja, ook zelfacceptatie komt hier rond de hoek piepen want kan ik mezelf wel laten zien met alles erop en eraan? En hoe meer we onszelf kunnen accepteren, hoe meer we de ander kunnen accepteren waardoor onze relaties versterkt worden.

Je hoeft toxische schaamte dus de overhand niet te laten nemen. Wel het verlangen om jezelf te laten zien.

Voor wie?

Deze opleiding / experience zal voornamelijk worden bijgewoond door mensen die anderen begeleiden: coaches, therapeuten, enz. wat zorgt dat het bewustzijn van de groep gemiddeld hoger ligt en de contacten en oefeningen naar een hoger niveau worden getild. Je krijgt namelijk niet alleen een theoretische basis mee, ook veel praktische handvatten. Of course neem je zelf zeker ook inzichten mee om nog een stapje sterker te staan in je eigen schaamteveerkracht.

Andrea Wandel, trainer and coach

Andrea Wandel: niet te missen, éénmalig

Andrea komt speciaal uit Zuid-Afrika voor yes2me naar België. Een bijzondere belevenis want ze komt deze opleiding éénmalig dit jaar geven. Ze creëert een enorme veiligheid. Andrea is de enigste persoon die ik ken die zo UIT het oordeel kan blijven. Ze is gewoon Andrea en gaat met al haar aanwezigheid in verbinding met jou. Andrea heet je van harte welkom.

Wil je deze ervaring niet missen, dan kan je je vandaag nog inschrijven. Je kan de betaling afronden direct door op onderstaande knop te drukken. Wanneer je KMO portefeuille gebruikt, kan je het inschrijvingsformulier bezorgen aan els@elsvanlacke.com

Data:

31 aug - 2 sept 2018, van 9:30h - 17:30h
Op zondag stoppen we om 17:00h

De training wordt gegeven in het Engels.

Locatie

La-deuze
Ladeuze 3
9700 Oudenaarde
België

Prijs

1.297 € + 150 € voor de catering (exclusief BTW)

Wanneer je KMO portefeuille gebruikt, kan je het inschrijvingsformulier bezorgen aan els@elsvanlacke.com

Wil je overnachten in Oudenaarde, laat het ons dan even weten. We kunnen je overnachtingsadressen toesturen. 

Twijfel je nog?

Lees wat anderen zeggen over Andrea Wandel:

icon-y2m

Paul ZonneveldAndrea is echt super goed, nee wat zeg ik de beste die ik ken. Zij is een meester in dit vakgebied en voor iedereen een sterke aanrader om jezelf deze drie dagen kado te doen schaam je daar vooral niet voor!

Paul Zonneveld

Executive Coach & Leadership Consultant (PaulZonneveld.nl)

icon-y2m

Lilian Regeer

Schaamte & Intimiteit is een supermooie training. Je krijgt input waardoor je beseft wat de enorme impact is van schaamte, op je fysiek en ook op je doen en laten. Er is overal schaamte. Schaamte heeft een enorme reikwijdte, er is echt een enorme hoeveelheid aan schaamte. Iedereen loopt er mee rond, ook ik heb dat dus. Een beetje schaamte is goed, alleen ongezonde schaamte zet je vast en je komt er zelf niet meer uit.

Belangrijk is dat je echt aan slag gaat met schaamte in je lijf. Je voelt schaamte, het zit al in je lijf, dat gaat veel verder dan erover ‘na te denken’.

Je krijgt naast theorie ook oefeningen waardoor je in je lijf schaamte kan opmerken en hoe ermee om te gaan. Ik gebruik het regelmatig, ook in coaching bij kinderen. Door de tools leer je er sneller bij te zijn als schaamte zich manifesteert, het aan te pakken en eruit te geraken. En je gaat kijken hoe schaamte zich uit in je eigen leven, waar heb ik dat, met wie heb ik dat, wanneer.

De wetenschap dat het niet helpt om weg te kruipen, dat je ermee naar buiten dient te komen, je lijf spreekt en de technieken maken deze training niet te missen.

Lilian Regeer

Coach (Ciezo.com)

icon-y2m
Andrea Wandel, trainer and coach

Over Andrea

Andrea Wandel is trainer, therapeut en health practioner. Ze werkt meer dan 25 jaar op alle niveaus van bewustzijn en is zeer deskundig op haar vakgebied.
Andrea spreekt en verstaat meerdere talen (Duits, Engels, Spaans, Nederlands…).

Andrea over zichzelf:

“I love my work and I feel blessed to translate the unspoken language to lots of people on this planet. I like your courage to develop yourself beyond normal concepts of life. It’s a pleasure to be with you.

As a musician I know lots of accords and I like to connect different levels of consciousness. I wish you a good journey.”

[ssba_hide]
icon-y2m