Dingen simpel maken

Op dit moment ben ik een boek aan het lezen rondom dingen simpel maken dat ik geweldig vind. Ik kan me helemaal vinden in de wijze woorden die Albert Einstein ooit sprak:

If you can’t explain it simple, you don’t understand it well enough.

Deze komt enorm bij me binnen want het iets wat ik vaak van mijn klanten hoor; dat ze het fijn vinden dat ik de dingen simpel breng. Ik vind de wereld soms veel te complex, we maken het moeilijk en gebruiken heel veel woorden en moeilijke woorden die de ander niet begrijpt om maar interessant over te komen.

Begrijpen we het zelf wel?

Terwijl.. hoe simpel kan het soms zijn als we de zaken simpel uitleggen. En zoals Einstein al zegt, begrijp je het wel goed genoeg als je het niet simpel kunt uitleggen? Ik vind dat heel triggerend. Leggen mensen dingen te moeilijk uit omdat ze niet volledig begrijpen wat ze uitleggen?

Deze aflevering beluister je hier als podcast op Spotify.

Dé coach voor jouw business of toch niet?

Ik moest ook denken aan een voorbeeld. Iemand had een call bij mij ingeboekt en wilde graag in mijn opleiding stappen. Ik doe high end coaching voor ondernemers. Zij gaf aan dat ze dat heel graag wilde doen maar dat ze het geld niet had. Ze had echter wel het vertrouwen dat ze dat geld bij elkaar ging krijgen en dat ze bij me terug zou komen. Vervolgens zag ik haar een lancering doen waarbij ze zegt dat ze dé coach is die gaat zorgen dat jij een goed draaiende business gaat krijgen en heel veel geld gaat verdienen. Dat verbaasde mij omdat ze aan mij aangaf geen geld te hebben om in te stappen in mijn opleiding. Het triggerde mij dat iemand die op dit moment nog geen succesvol bedrijf heeft al tegen anderen zegt dat zij de coach is die gaat zorgen dat ze een succesvol bedrijf krijgen. Ik had dat zelf op zo’n punt, daar was ik 7 jaar geleden, niet durven claimen. 

Ik heb mijn business verdubbelt

Nu heb ik mijn business al verschillende keren verdubbelt dus weet ik al een beetje hoe het werk en welke zaken het verschil maken om je bedrijf te laten groeien. Nu durf ik dan ook absoluut te zeggen dat je bij mij op de goede plek bent om jezelf en je business te laten groeien. Ik geloof dat als je in persoonlijke groei investeert, dit direct invloed heeft op je bedrijf.

De uitdaging aan onszelf

Het gaat mij in deze blog vooral over de uitdaging aan onszelf om dingen meer simpel te maken. Wij als mensen praten vaak veel in abstracte termen waarbij het niet concreet genoeg wordt en er te veel ruimte is voor interpretaties. Dus om het bij de woorden van Albert Einstein te houden; laten we het vooral gewoon simpel maken en op die manier ons leven en het leven van anderen versimpelen. 

Ik ben heel benieuwd wat deze blog met je doet, laat het me gerust weten.

Luister je ook graag een podcast? Al onze aflevering vind je hier.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter