Team management

Bij team management is focus heel belangrijk. Als je een team hebt waarmee je samenwerkt, kun je bijvoorbeeld beginnen met het inbrengen van wat ik noem "urgent points". Urgent points wil zeggen dat mensen dingen gaan groeperen (bijvoorbeeld vragen of terugkoppeling) en dat ze één of twee keer per dag die zaken met jou doorlopen. Dat is veel efficiënter dan via email werken en continu heen en weer mailen. Het is zelfs bewezen dat het vijf keer efficiënter werkt om die interactie te hebben en dingen af te vinken met elkaar. Deze methode betekent ook dat je afspreekt dat je tot die momenten elkaar niet “stoort”. Je werkt op de projecten waarop je aan het werken bent en wacht tot die kleine meeting om je vragen te stellen. Zowel de leidinggevende als de medewerker groepeert de vragen en jullie doorlopen alles samen. Dit zorgt er ook voor dat je team veel meer gefocust werkt. Soms betekent het dat je niet verder kan met een project en het even moet laten staan. Ook laat het je actiever nadenken wat je nodig hebt van elkaar en wat je mee moet nemen naar de volgende meeting. "Urgent points" maakt dus dat we pro actief denken en goed in onze focus blijven.

Maak het concreet

Vervolgens maak je concreet wat je graag wilt. Hoe concreter hoe beter en hoe minder interpretaties en teleurstellingen je kunt hebben. Als jij al een bepaald beeld hebt van hoe dingen eruit moeten zien, vertel dat beeld, laat het horen.

Timing

Verder is het bij team management belangrijk om een goede inschatting van timing te hebben. Ik ben daar zelf helemaal niet zo goed in. Ik denk altijd dat we meer kunnen in een korte tijd. Dat zorgt ervoor dat mensen misschien wel gestresst raken omdat ze sneller willen gaan dan ze kunnen. Het is belangrijk om een goede inschatting van tijd te hebben zodat de verwachtingen duidelijk zijn naar elkaar. Wat ik daarin ook belangrijk vind, is dat we aandacht geven aan de output en niet aan de input. Voor mij maakt het niet uit hoe mijn team het doet maar het belangrijkste dat ik aan het eind van de dag kan zien wat de gerealiseerde output is.

Opvolging

Dat betekent dat jij je kan bezighouden met hetgeen waar jij mee bezig moet zijn en niet met de taken van je team. Vraag wel wekelijks of dagelijks een follow up van dingen die zijn opgevolgd zodat je het uit je hoofd kunt zetten. Zorg dus dat er een opvolging is. Dat wilt niet zeggen dat je mensen moet controleren. Zorg voor opvolging zodat jij het uit je eigen hoofd kunt zetten en weet dat het geregeld is. Zoek daar voor jezelf een eigen systeem in. Ik ben benieuwd hoe dit van toepassing gaat zijn op jouw team. Vooral ook hoe het gaat zorgen dat jouw organisatie en jouw team meer gefocust aan de slag gaan.

Wil jij het gratis e-book met daarin 3 geheimen om jouw business een boost te geven? Claim jouw exemplaar dan hieronder.

Vond je dit artikel interessant en wil je meer inspiratie? Luister dan ook eens naar de Breakthrough Podcast.

Laat een reactie achter