Trauma binnen een relatie

Luister jij al naar de Breakthrough Podcast?

Trauma binnen een relatie kan belemmerd werken, werkt vaak zelfs belemmerend. In deze blog deel ik mijn verhaal over trauma en hoe onze relatie nu beter dan ooit is.

Soms zijn we heel dichtbij elkaar en soms heel ver weg van elkaar.

Een play big relatie is versmelting én vrijheid.

We zijn individuen
We zijn een koppel
We zijn mama en papa van onze geweldige kinderen

Dus alleen al in onze relatie met 2 hebben we meerdere rollen

Het zou ongezond zijn

Het zou dus heel ongezond zijn mochten we de tijd bij elkaar als we samen zijn helemaal claimen
Het zou ongezond zijn mochten de kids alle tijd claimen van de tijd die we samen zijn
Het zou ongezond zijn mochten we alleen in onze uppies zitten als we samen zijn

Een play big relatie, voor mij en mijn man,
Is ruimte hebben voor jezelf en de dromen die je wenst
Terwijl je weet 'de andere has my back'

Ik had niet altijd zijn back

En eerlijk dat 'I have your back' is er niet altijd even aanwezig geweest als nu
Toen Frederik zijn bedrijf opstartte (vele jaren geleden) en ik nog in loondienst werkte dan voelde ik me eenzaam. Hij ging vol gedrevenheid aan de slag en als manifestor (human design) creëert hij ook steeds met alles wat hij aanraakt succes.
Ik gedroeg me soms als slachtoffer omdat ik vanuit mijn ongezond deel van hechting (ambivalent) hem nodig had om me te co-reguleren.

Hij moest me zien, me horen.
Mijn focus was op de eerste plaats op hem en bij de vrienden ging ik zagen over hoe weinig hij tijd voor me maakte. Ik had vrienden die met me meespraken en vrienden die me vragen stelden. But honestly, I didn't have his back tijdens deze periode en ik voelde niet dat hij die van mij had.

Pas toen ik later ondernemer was dacht ik 'shit dit is niet evident allemaal, de ondernemer journey is echt uitdagend'. Toen besefte ik dat ik er niet voor hem ben geweest in deze journey, dat ik aan het vechten was met mijn man.

Ik handelde vanuit trauma

Eigenlijk was ik aan het vechten met mezelf

Met mijn slachtoffer deel in mij

Mijn kleine kind die wou gezien worden.

We zijn individuen
We zijn een koppel
We zijn mama en papa van onze geweldige kinderen

Dus alleen al in onze relatie met 2 hebben we meerdere rollen

Het zou dus heel ongezond zijn mochten we de tijd bij elkaar als we samen zijn helemaal claimen
Het zou ongezond zijn mochten de kids alle tijd claimen van de tijd die we samen zijn
Het zou ongezond zijn mochten we alleen in onze uppies zitten als we samen zijn

Play Big

Een play big relatie, voor mij en mijn man,
Is ruimte hebben voor jezelf en de dromen die je wenst
Terwijl je weet 'de andere has my back'

En eerlijk dat 'I have your back' is er niet altijd even aanwezig geweest als nu
Toen Frederik zijn bedrijf opstartte (vele jaren geleden) en ik nog in loondienst werkte dan voelde ik me eenzaam. Hij ging vol gedrevenheid aan de slag en als manifestor (human design) creëert hij ook steeds met alles wat hij aanraakt succes.
Ik gedroeg me soms als slachtoffer omdat ik vanuit mijn ongezond deel van hechting (ambivalent) hem nodig had om me te co-reguleren.

Hij moest me zien, me horen.
Mijn focus was op de eerste plaats op hem en bij de vrienden ging ik zagen over hoe weinig hij tijd voor me maakte. Ik had vrienden die met me meespraken en vrienden die me vragen stelden. But honestly, I didn't have his back tijdens deze periode en ik voelde niet dat hij die van mij had.

Pas toen ik later ondernemer was dacht ik 'shit dit is niet evident allemaal, de ondernemer journey is echt uitdagend'. Toen besefte ik dat ik er niet voor hem ben geweest in deze journey, dat ik aan het vechten was met mijn man.

Mijn kleine kind wilde gezien worden

Mijn kleine kind die wou gezien worden
En weet je dat was niet aan mijn man om dat gat te vullen
Het was een bodemloos gat dat ik nog als wonde had van mijn beide ouders, mijn alleenstaande mama alcoholiste en papa psychisch ziek.

Ik vroeg van mijn man om iets te vullen, die eenzaamheid dat ik als kind heb gevoeld. Maar dat is niet zijn plek.
Gelukkig had ik het tijdig door en is toen de play big journey gestart
Reeds 16 jaar werk ik non stop aan mezelf

  • Wie ben ik?
  • Wie wil ik zijn?
  • Wat mag ik vanuit mijn bedrijf betekenen in de wereld
  • Wat wil ik voor ons als koppel?
  • Wat als gezin?
  • Hoe kunnen we onze missie als gezin 'Positieve vibes verspreiden' in de wereld zetten?

En nu stroomt het heerlijk in onze relatie
en ben ik diep dankbaar
dat doorheen de ups en downs we did it,
want voor ons allebei krijgt het woord 'relatie' elke dag weer opnieuw meer kleur.

Kom als koppel naar onze Play Big Experience op 12 december in Hilversum.

Zo groei je samen, dat is zoveel fijner. 
Als je jouw relatie belangrijk vindt, dan pak je vandaag nog een duoticket en nodig je nog meer doorstroming uit in je relatie. 

Een unieke kans. Het is aan jullie om de kans te grijpen met 2 handen. 

Er is beperkt plek.

Laat een reactie achter