Want to read the English version? Click here.

Trauma & Body Work Coaching

Trainer: Andrea

15-daagse opleiding wegwerken van belemmerende overtuigingen aan de hand van o.a. lichaamswerk om professioneel klanten te begeleiden op trauma’s

fb ad trauma 1

Van Overleven naar LEVEN

Heel veel van onze klanten zitten in een overlevingsmodus:

beschermingsmechanismes, afweer en vlucht methodes wisselen elkaar af.

Sommigen kiezen ook voor zelfverdoving. Ze geloven dat wanneer ze het niet meer hoeven te zien het er niet langer is en vervolgens niets met ze doet. Dat ze het kunnen wegstoppen in een doosje.

Niets is minder waar natuurlijk: het zet hen uit hun kracht. Hun levenskracht, hun kracht om zaken te doen en aan te pakken. En vooral om ECHT te leven.

Wist je dat je je kan laten opleiden in trauma werk?

Andrea Wandel, experte op trauma, begeleid al meer dan 25 jaar coaches, psychologen, therapeuten, enz. in lichaamsgerichte trauma werk.

 

Ze heeft Els Van Laecke, master coach van yes2me, alles geleerd over lichaamswerk en Andrea is haar leermeester. Ze is ook de leermeester van enkele belangrijke coaches in België en Nederland.

Andrea Wandel

Andrea vertelt het je zelf:

You will basically learn how to help your clients to get closer to themselves and to react to the here and now instead of to their traumas from the past.

 

Give your clients access to their space

Everyone has the desire to take his own space. The desire to achieve this while staying connected with yourself and the other. The desire to show yourself, also in full interaction with the others. Indeed, there is a link with self-acceptance because is it okay to show myself to the full? Traumas included?  The more you accept yourself, the more you accept the other and this reinforces our relationships.

 

Traumas don’t need to rule your life. But they can make you discover the beautiful gifts they offer you in the here and now, and let you take the space to show yourself completely.

 
icon-y2m

Doel van deze opleiding

Een trauma kan je klant helemaal weghalen van het hier en nu. Je klant wordt helemaal ‘ingezogen’ en weet geen weg meer uit. Het is er plots en brengt dan ook je klant van de kaart. Je hebt het niet onder je controle, het is er ineens.

 

In deze opleiding gaan we jou de vaardigheden en toolssets aanreiken om je klant te laten werken aan trauma’s en de imprints die gebeurde op jonge leeftijd en zich in het lijf hebben genesteld.

 

We gaan je klant niet terug in te steken steken, we gaan het aanraken om steeds een stukje verwerkingsproces in te gaan. Met als doel je klant meer en meer in het hier en nu, in zijn volwassen positie te laten staan, in zijn volle potentieel.

 

Je zintuigelijke waarneming zal veel scherper worden. Je zal jezelf en je klant beter leren reguleren en oriënteren. Dit zal jou en je klant helpen om niet steeds aan de hand van emotionele reacties te worden terug gegooid in de ‘trauma pool’.

 

Het trauma zet zich vaak vast in het lichaam, in deze training gaan we dus ook het lichaam gebruiken als hulpbron om de trauma om te zetten. We houden consequent rekening met ons zenuwstelsel om onze klanten te bevrijden van oude blokkades.

Replay van het Trauma Webinar

Ik heb onlangs nog een webinar gegeven over wat Traumacoaching en Body Work voor jou en je klanten kan betekenen. Vraag hieronder de replay van dit webinar aan:

icon-y2m
wellness-massage-relax-relaxing-56884

ZO KOMT ER MEER RUIMTE VOOR

 • Ik heb meer keuzes
 • Ik ervaar meer vrijheid
 • Ik ben hier met mijn aandacht
 • Ik voel me beter
 • Ik kan makkelijker in relatie met anderen gaan
 • Ik voel dat ik meer aan kan, meer veerkracht

 

Kortom, een mens met meer gezondheid.

icon-y2m

Thema’s in deze opleiding

 • Herbronnen en heroriënteren op gezondheid.
 • Oriëntering
 • Associatie en dissociatie
 • Rol als waarnemer
 • Rol als begeleider
 • Observeren van lichamelijke veranderingen
 • Werken met waarnemingen
 • Werken met druk en spanning
 • Werken met vertragen en versnellen
 • Werken met stem
 • Werken met lichaam van jezelf en de klant
 • Grenzen
 • Desidentificering
 • Bindingsstijlen
 • Zelfregulering
 • Autonoom Zenuwstelsel
 • Trauma opstellingen
 • Embryonale Ontwikkeling en reflexen
 • Polyvagale Theorie (Stephen Porges)
pexels-photo-762041
pexels-photo-802417

Hoe pakken we het aan?

Andrea brengt een grondige mix tussen theorie en praktijk. Ze geeft ook veel demonstraties en oefeningen in groepjes. Daarnaast werkt ze ook met individuele reflectie oefeningen en geleide meditaties.

icon-y2m
pexels-photo-268092

Neem je plek

Iedereen heeft het verlangen om zijn of haar plek in te nemen. Het verlangen om daarin in verbinding te blijven met jezelf en de ander. Het verlangen te nemen om jezelf te laten zien, ook ten volle in interactie met anderen.

En ja, ook zelfacceptatie komt hier rond de hoek piepen want kan ik mezelf wel laten zien met alles erop en eraan? En hoe meer we onszelf kunnen accepteren, hoe meer we de ander kunnen accepteren waardoor onze relaties versterkt worden.

Voor wie?

Deze opleiding / experience zal voornamelijk worden bijgewoond door mensen die anderen begeleiden: coaches, therapeuten, enz. wat zorgt dat het bewustzijn van de groep gemiddeld hoger ligt en de contacten en oefeningen naar een hoger niveau worden getild. Je krijgt namelijk niet alleen een theoretische basis mee, ook veel praktische handvatten. En natuurlijk neem je zelf ook inzichten mee voor je eigen professioneel en privé leven.

icon-y2m
Andrea Wandel, trainer and coach

Andrea Wandel: niet te missen, éénmalig

Andrea komt speciaal uit Zuid-Afrika voor yes2me naar België. Een bijzondere belevenis want ze komt deze opleiding éénmalig dit jaar geven. Ze creëert een enorme veiligheid. Andrea is de enigste persoon die ik ken die zo UIT het oordeel kan blijven. Ze is gewoon Andrea en gaat met al haar aanwezigheid in verbinding met jou. Andrea heet je van harte welkom.

Wil je deze ervaring niet missen, dan kan je je vandaag nog inschrijven. Je kan de betaling afronden direct door op onderstaande knop te drukken. Wanneer je KMO portefeuille gebruikt, kan je het inschrijvingsformulier bezorgen aan hello@elsvanlacke.com.

Data:

5 blokken van 3 dagen

Van 9:30h - 17:30h; op laatste dag stoppen we om 17:00h

11 tot 13 februari 2020 

03 tot 05 juli 2020 

29 tot 01 oktober 2020 

24 tot 26 november 2020

De training wordt gegeven in het Engels.

Locatie

9500 Zarlardinge
België

Prijs

4.897 € + 750 € catering (exclusief BTW)

Of je betaalt in 3 termijnen (niet voor KMO portefeuille)

Wanneer je KMO portefeuille wilt gebruiken, download je het inschrijvingsformulier en krijg je binnen de week de factuur en handleiding voor KMO dossier toegestuurd. 

Wil je overnachten in Oudenaarde, laat het ons dan even weten. We kunnen je overnachtingsadressen toesturen. 

Twijfel je nog?

Lees wat anderen zeggen over Andrea Wandel:

icon-y2m

Paul ZonneveldAndrea is echt super goed, nee wat zeg ik de beste die ik ken. Zij is een meester in dit vakgebied en voor iedereen een sterke aanrader om jezelf deze drie dagen kado te doen schaam je daar vooral niet voor!

Paul Zonneveld

Executive Coach & Leadership Consultant (PaulZonneveld.nl)

icon-y2m

Andrea is bijna niet te omschrijven in woorden, ze is mijn ALLERGROOTSTE LEERMEESTER. Ik leerde alles van haar rond coachen zonder woorden, in volle aanwezigheid. Leren werken met je eigen lijf en die van je klant. Want coachen met woorden is nog veel vanuit het hoofd en ons ego die ons vanalles probeert wijs te maken om onze oude patronen aan te houden.

 

Je krijgt ontzettend veel tools voor jezelf en je klanten mee om sneller te herkennen wanneer iemand weg dwaalt in een oud stuk en niet langer met zijn/haar aandacht bij je is. En vooral om snel met je klanten oude stukken op te ruimen. Geloof me de weg van het lichaam is er een die vele malen sneller gaat dan die van het gesproken woord.

 

Ik ben als coach de afgelopen 3 jaar enorm gegroeid in mijn vaardigheden en het resultaat neerzetten bij mijn klanten en daar is Andrea voor een groot deel mijn mentor in geweest. Als je echt vooruit wilt zelf en met je klanten dan kan je deze opleiding niet aan je neus laten voorbij gaan. Ze komt éénmalig langs voor deze training, uit Zuid-Afrika. Neem deze kans.

Els Van Laecke

Yes2me en Yes2trust

icon-y2m
Andrea Wandel, trainer and coach

Over Andrea

Andrea Wandel is trainer, therapeut en health practioner. Ze werkt meer dan 30 jaar op alle niveaus van bewustzijn en is zeer deskundig op haar vakgebied.
Andrea spreekt en verstaat meerdere talen (Duits, Engels, Spaans, Nederlands…).

Andrea over zichzelf:

“I love my work and I feel blessed to translate the unspoken language to lots of people on this planet. I like your courage to develop yourself beyond normal concepts of life. It’s a pleasure to be with you.

As a musician I know lots of accords and I like to connect to different levels of consciousness. I wish you a good journey.”

[ssba_hide]
icon-y2m