Hoe voel jij je veilig?

Bij de Breakthrough Academy kun je terecht voor trauma werk, specifieker; lichaamsgericht trauma werk. Hierin is veiligheid belangrijk.

We behandelen de releases van het lichaam en hoe het geheel helend mag zijn voor ons lichaam. We behandelen hechtingsstijlen, ons zenuwstelsel, veiligheid, vertrouwen en het effect van muziek op onze gezonde delen en meer.

Als ik een nieuwe groep start van Play Big dan concentreren we ons in de eerste sessie altijd op wat er aanwezig dient te zijn om jezelf veilig te voelen.

Ik nodig de groep dus uit om ieder voor zichzelf zich af te vragen, hoe voel jij je veilig?

Een vraag waar me meestal niet bij stilstaan maar die heel belangrijk is. Veiligheid is natuurlijk een abstract begrip, iedereen geeft hier een andere definitie aan.

Tegen iemand zeggen dat diegene zich veilig mag voelen is bijna onmogelijk. Je legt hiermee een enorme druk op jezelf als je continu veiligheid dient te bieden iemand.

Wat belangrijker is, is dat je bij jezelf stilstaat wat voor jou belangrijk is om je veilig te voelen en wat jou een veilig gevoel geeft. Hoe ziet dat eruit, wat is er aanwezig?

Vanuit die helderheid kun je acties ondernemen om jezelf meer veiligheid te bieden in het leven en dit ook naar de ander uit te dragen.

Je bent van harte welkom.

Luister je ook graag een podcast? Onze Breakthrough Podcast heeft al bijna 300 inspirerende afleveringen en is hier te beluisteren.

Laat een reactie achter