Verkopen als ondernemer

In deze blog deel ik graag inspiratie met je op het gebied van “wealth” en verkopen als ondernemer. Dit hoort er als ondernemer toch echt wel bij.

Luister je ook graag naar een podcast. Deze aflevering van de Breakthrough Podcast kun je hier beluisteren.

Eerder besprak ik al waarom we dat verkopen, dat commercieel zijn, nou zo “vies” vinden. In dit artikel wil ik je inspireren om de angst rondom verkopen los te laten.

Ook ik was bang om te verkopen

In het verleden was ik als trauma coach ook bang om te verkopen, inmiddels een stuk minder maar dat is dus niet altijd zo geweest. Nu krijg ik vaak het compliment, ik vind dat een compliment, dat ik niet commercieel aanvoel maar het beste voorheb met mijn klanten.

Dat voelt zo fijn. Ik voel dat ik mijn klanten dingen ontneem als ik niet vertel wij met de Breakthrough Academy voor hen kunnen betekenen. Mijn klanten geven aan dat het niet voelt als verkopen wat ik doe en voor mij voelt dat ook niet zo, het is een hele andere energie dan waar ik vroeger in zat.

Play Big

Het thema binnen de Breakthrough Academy is PLAY BIG en dat wilt zeggen dat het onze missie is om zoveel mogelijk ondernemers over de hele wereld te coachen, begeleiden en inspireren.

Daarom is het soms dat ik in het Engels inspireer in plaats van in het Nederlands en dat is ook wat ik bedoel; business doen op jouw voorwaarden.

Je kunt altijd kijken wat voor jou fijn voelt. Ik vind het super fijn om in het Engels te inspireren dus zal ik dat zeker blijven doen. Zolang je het op jouw PLAY BIG manier doet, is het goed.

Verkopen als ondernemer: en gratis event

Vroeger was ik wel heel bang als ik iets moest verkopen. Ik herinner mij nog heel goed mijn allereerste event met dit bedrijf. Ik had 35 mensen uitgenodigd die speciaal geselecteerd waren. Iedereen was heel blij met dit gratis event. Ik had het gratis aangeboden omdat ik vanuit mijn missie zoveel mogelijk mensen wilde inspireren en niet wilde dat iets ze tegen kon houden. Mijn kosten waren ongeveer €50 per deelnemer. Destijds had ik de hele ochtend mensen geïnspireerd maar ik durfde niet te verkopen en waar het eigenlijk om ging. 

Ik verkocht die dag dan ook niks. Als ik terugkijk dan besef ik me dat ik een oordeel had op mensen die commercieel dingen naar voren brachten.

Ik verkocht wel maar voelde alsnog een blokkade. De hele zaal zat vol met zelfstandigen. Veel coaches zijn zelfstandig maar nog niet echt ondernemers, zo ook ikzelf.

Ik was zelfstandige, geen ondernemer

Pas toen ik met mijn bedrijven naar buiten kwam, realiseerde ik dat ik tot die tijd geen ondernemer was maar zelfstandige. Ik besefte me dat ik zaken moest ondernemen om mijn producten en diensten in de wereld te zetten. Op het moment dat ik dat ging doen, ik durfde eerste niet, merkte ik dat ik ongeduldig was. Ik geloofde in mijn producten en kon ongeduldig worden als iemand niet intekende.

Mensen tekenden uiteraard niet altijd in, ook niet na een lange week masterclasses vol enthousiasme. Ik was dan ongeduldig en zat daarmee ook in een ongeduldige energie. Op dat moment was mijn bedrijf nog volledig gericht op vrouwelijke zelfstandigen. Die vrouwen hielden zichzelf vaak keihard tegen om in zichzelf te investeren, om zichzelf dat waard te vinden. Daar liep ik soms tegenaan en dan werd ik ongeduldig en soms zelfs kortaf. Ik begreep het simpelweg niet en ging in een pusherige energie.

Mijn energie veranderde

Misschien dat je me al heel lang volgt en het herkent, misschien heb je die energie toen gevoeld. Ik had destijds iemand naast me staan die de sales voor me deed omdat ik daar zelf veel te ongeduldig in was. Nu, op dit moment, krijg ik dus complimenten over de manier waarop ik verkoop en dat vind ik zo’n cadeau.

Wat ik je wil meegeven is dat vooral de energie anders is. Vanuit welke intentie ga jij jouw producten aanbieden? Als dat vanuit een kramp is, dan voelen mensen dat. Als je je producten aanbiedt vanuit dienstbaarheid en welkom; zal dat voor de klanten ook heel anders voelen qua energie.

We are ok

Je bent bij ons welkom als je snel doorbraken wilt maken en als je dat niet wilt op dit moment, is dat ook oke. You are okay as you are. You are ok, i am ok.

Dat stuk, niet veroordelend is zo belangrijk voor de energie waarin je verkopen als ondernemer aanpakt. Ook als iemand nee zegt op je aanbod. Als je dat stukje moeten kunt loslaten en mensen verwelkomt, stroomt het veel makkelijker.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter