Wanneer die vermoeidheid stop zegt

Luister je graag een podcast? Deze aflevering vind je via deze link.

In deze blog deel ik graag meer over het thema vermoeidheid. Ik hoor heel veel mensen zeggen dat ze moe zijn.

Onlangs deelde een klant dat ze nu veel meer tijd voor zichzelf aan het nemen is dan vroeger en zich alsnog moe voelde.

Het ding is dat als we tegen die vermoeidheid vechten, het alleen maar meer wordt. Momenteel ben ik onderweg naar Utrecht en merk ik dat dat mijn grenzen over gaat en dat ik blij ben dat het volgende week vakantie is. Dan kan ik tijd voor mezelf nemen om bij te tanken.

Fantastische dingen

Ik vind mijn werk fantastisch, ik vind het geweldig om zoveel mensen te mogen coachen en er zijn veel mooie nieuwe dingen op mijn pad gekomen de afgelopen weken. Dat was geweldig maar ook intensief. We hebben de Coach Intensive gegeven en een retreat georganiseerd op Curacao. Ook was het laatste blok van onze trauma opleiding en gingen we verder met de groep van de breakthrough coach opleiding.

Het is essentieel dat als je resultaten wilt neerzetten, je ook je zenuwstelstel laat reguleren en rust laat nemen. Rust nemen doe je het best op je eigen manier, voor iedereen werkt iets anders.

Zorg voor jezelf. Soms als je de vermoeidheid even kan toelaten en kan voelen wat je nodig hebt, kan het zijn dat die vermoeidheid al overgaat omdat je luistert naar je lichaam.

Echter gaan we allemaal wel eens in ongezonde delen van onszelf en kunnen we ook doorslaan in luieren.

Als je bijvoorbeeld te lang achter Netflix zit, kom je lichamelijk wel tot rust maar krijgen je hersenen alsnog veel prikkels. Wat je kijkt voordat je gaat slapen kan zeker impact hebben op je nachtrust. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt om écht rust te krijgen, of dat nou alleen is of met iemand anders..

Laat een reactie achter