Wat betekent vertrouwen?

Luister deze aflevering op Soundcloud.
Luister deze aflevering op Spotify.
Luister deze aflevering op Apple Podcasts.

Wat betekent vertrouwen voor mij als coach voor coaches? Daar ga ik in deze blog dieper op in. Ik inspireer je graag op het verschil tussen zelfvertrouwen en vertrouwen hebben.

Ik heb op mijn bureau een kaartje staan dat ik gekregen heb van een klant. Er staat op 'alles komt goed'. Die tekst vertegenwoordigt haar traject dat ze samen gedaan heeft met mij. 'Alles komt goed' en ik denk dat dat voor vertrouwen is dat je je realiseert niet "alles komt goed" maar "alles is goed". Komt goed is in de toekomst maar alles is goed en ik vertrouw daarin dat het zich mag ontvouwen is in het nu.

Vertrouwen op verschillende gebieden

Vertrouwen kan verschillend aanvoelen op verschillende gebieden; zo ook voor mij. Ik stel mezelf geen enkele vraag en ik maak me ook helemaal geen zorgen als het gaat over relaties met mijn vrienden. Ik heb verschillende organisaties en bij sommige organisaties maak ik me niet druk en heb ik geen issues rond vertrouwen. Maar als ik dan kijk naar de Breakthrough Academy dan denk ik dat daar nog wel een thema op zit. Vertrouw ik het wel volledig en geef ik mezelf helemaal over dat het zo mag komen zoals het komt? Dat is iets anders voor mij dan zelfvertrouwen. Ik blaak van zelfvertrouwen en ben heel overtuigd van mezelf als coach. Ik heb ook allemaal elementen waar ik helemaal niet goed in ben en daar zet ik dan andere mensen voor in die daar wel goed in zijn.

Wat betekent vertrouwen en zelfvertrouwen?

Maar voor mij is er echt een verschil tussen vertrouwen en zelfvertrouwen. Je kunt mensen hebben met veel zelfvertrouwen maar je hebt ook door dingen die gebeurt zijn niet altijd meer vertrouwen. Ik was bijvoorbeeld met iemand aan het praten. Ze deelde dat ze vroeger veel meer initiatief nam maar dat nu niet meer durfde doordat ze er op afgerekend was. Dat heeft die persoon haar zelfvertrouwen aangetast maar ook het vertrouwen van ik mag dit doen. Elke keer als ik haar daar nu een beetje op "kietel", realiseert ze zich dat ze erop mag gaan vertrouwen dat dat initiatief nu wel mag. Ik zie dat haar zelfvertrouwen in een hele korte tijd al enorm stijgt. Het moet gewoon even een shot krijgen en dan is het weer helemaal terug.

Mag het?

Daarnaast heb je nog 'mag het?', 'mag ik mijzelf toelaten?' Dat is het vertrouwen van dat het goed is goed is en goed komt. Maar ook vertrouwen in hoe het universum het bedoelt heeft op aarde en welke rol je hebt. Bij mij bijvoorbeeld met ongeduld; dat is misschien juist een van de levenslessen die ik moet leren in dit leven; dat is ook een deel van mij.

Kijk je ook graag een video? Bekijk deze dan hieronder en abonneer je op ons Youtube kanaal.

Laat een reactie achter