Saboteer jij jezelf?

In deze blog weer een stukje inspiratie rondom de juiste dingen doen in plaats van zomaar dingen doen en zelfsabotage.

Waarom doen we niet de juiste dingen?

Laat je je graag al horend inspireren? Al onze podcasts zijn op deze pagina te vinden.

Zelfsabotage als ondernemer

Ik deelde eerder al dat ik een onderneemster sprak die wel bezig was maar de juiste dingen steeds uitstelde, dat is iets wat ik wel herken bij mezelf. Ik neem me soms dingen voor die niet de juiste dingen zijn om te doen op dat moment.

Wat is dan datgene waarom we dat doen? Waarom doen we niet de juiste dingen?

Er zijn natuurlijk verschillende redenen maar in deze blog wil ik er graag twee toelichten.

  1. Je weet niet wat de juiste dingen zijn of hoe je die moet doen.
  2. Het zit tussen je oren.

Vaak is de tweede reden het geval. Je weet wat de juiste dingen zijn en hebt ook de kennis en vaardigheden om deze te kunnen doen. Vaak is er een bepaalde angst waardoor je de juiste dingen alsnog uitstelt.

Waarom hebben we die angst?

De juiste dingen doen betekent vaak in de picture staan en dan kun je te maken krijgen met meningen en reacties. Angst voor afkeuring is vaak de grootste angst die wij als mensen hebben. Wat als iemand slecht op ons reageert?

Het is ontzettend zonde om jezelf tegen te houden. Er zal altijd wel iemand zijn die commentaar heeft, de vraag is echter hoe jij daar mee om gaat. Je kunt het bijvoorbeeld ook positief benaderen en kijken wat je er uit kunt leren en hoe jij kunt groeien door de reacties die je krijgt.

Het hoeft niet perfect

Ik ben zelf als trauma coach iemand die vind dat je gewoon fouten moet maken en dat het niet perfect hoeft te zijn. Jij mag er zijn, ook met foutjes en leermomenten.

Ga eens bij jezelf te rade of jij jezelf aan het tegenhouden bent om de juiste dingen te doen. Kijk eens hoe jij jezelf saboteert, waar jij bang voor bent en hoe je daaruit kunt komen.

Luister je graag naar een podcast? Deze aflevering is hier te vinden op Spotify.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter