Zelfsabotage: zo stop je ermee

Soms kunnen we wel eens, zoals ik dat noem, “de bal bij de ander gooien” en de ander verantwoordelijk houden voor dat we onszelf slecht voelen. We schieten dan in verwijten naar de ander zonder naar onszelf te kijken. In deze blog deel ik mijn kijk op zelfsabotage en wat dat te maken heeft met Gremlins (wie kent ze nog van vroeger?).

Luister je ook graag een podcast? Al onze afleveringen beluister je hier.

Zelfsabotage: er is maar één iemand..

Echter is er maar één persoon die deze gedachten toelaat; jijzelf. We laten zelf toe dat iemand een bepaald effect op ons heeft en onze Gremlins water geeft.

Ken je de Gremlins nog van vroeger? Dat waren in eerste instantie hele schattige wezentjes maar als ze in aanraking kwamen met water, werden het monstertjes. Die Gremlins zitten ook in ons; dat zijn onze blokkerende gedachten.

Stop met klagen

Wat hierin interessant is dat meer vrouwen dan mannen hun Gremlins water geven. Wat als we dat eens niet zouden doen en meer aandacht zouden geven aan dat lieve wezentje? Als we meer aandacht geven aan wat we wel hebben en wat er wel goed is in plaats van voeding te geven aan onze Gremlins. Dat is dan ook de uitnodiging die ik wil geven aan de ondernemende vrouwen die dit lezen; stap daar uit. Stop met klagen en go for it.

Je eigen cheerleader

Er zullen altijd mensen zijn die je afkeuren of je niet leuk vinden maar geef je aandacht aan de mensen die je toejuichen en ben je eigen ambassadeur. Stop met water te geven aan je Gremlins en geef het lieve wezentje voeding. Zo ben je niet meer die zelfsaboteur maar je eigen grootste cheerleader. Wil je meer inspiratie of hulp bij het aanpakken van jouw Gremlins? Bekijk dan eens wat ik voor je zou kunnen betekenen als ondernemerscoach en trauma coach.

Volg ook de Breakthrough Podcast op Spotify en beluister steeds de nieuwste aflevering.

Bekijk onze 12 daagse opleiding tot trauma coach en leer je klanten van overleven naar LEVEN gaan.

Laat een reactie achter