Durf je zichtbaar te zijn?

In mijn netwerk heb ik een fotografe die me ontzettend inspireert op het gebied van zichtbaarheid. Weet je wat mij ontzettend opvalt aan haar? Dat ze zichtbaar durft te zijn met haar bedrijf, haar klanten en haar foto's.
Beluister deze aflevering via onze podcast op Spotify.
Beluister deze aflevering via onze podcast op AppleMusic.
Beluister deze aflevering via onze podcast op Soundcloud.

Dat maakt voor mij het verschil of iemand succesvol is of niet; die zichtbaarheid.
Als je zichtbaar durft te zijn en je plek inneemt, betekent dat dat je in jezelf gelooft. Het betekent dat je in je product gelooft, in je klanten gelooft en dat ook heel graag wilt delen.

Je zou ook kunnen denken dat er iemand anders met je klanten vandoor gaat als je teveel deelt maar daar is deze fotografe niet bang voor. Ze brengt alles gewoon de wereld in, ik vind dat zo sterk.

Verwacht niet dat iemand het voor jou doet

Het is dan ook een uitnodiging die ik als coach voor coaches wil geven. Ga in jouw zichtbaarheid staan en verwacht niet dat iemand het voor jou doet. Natuurlijk ga jij ambassadeurs hebben die heel positief over je gaan zijn maar toch heb jij zelf ook iets te doen. Wat mij betreft is dat toch een van de elementen die verschil maakt om succesvol te zijn. Het is een beetje passe om te denken dat de klanten wel naar je toe komen terwijl je thuis zit te wachten. Als ondernemers hebben we daarin werk te doen om ons te laten zien aan de wereld. We mogen laten zien waar we voor staan, waar we in geloven en welke mooie producten we te bieden hebben. We mogen ervoor gaan, we mogen zichtbaar zijn.

Laat een reactie achter